Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wijdenes vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Wijdenes? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts bieden wij bruikbare informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wijdenes!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-wijdenes-1608

Vloerverwarming laten leggen in Wijdenes

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan verhelderen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de berging / schuur, woonkamer, gang, keuken, slaapkamer, toilet. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen keuzes zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, parket, tegels, vinyl, PVC, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Wijdenes zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals adresgegevens, e-mail en telefoonnummer. Via internet (mail) krijg jij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Drechterland en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming experts regio Wijdenes

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en budget. In de lijst hierna tref je aanvullende informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Wijdenes.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Magnum, e-Heat, Therminon, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Wijdenes

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Wijdenes

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Wijdenes.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een slimme wijze behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Wijdenes kost globaal gezien tussen de €975,00 – €2200,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van allemaal onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wijdenes (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€765 – €780
20 m2€925 – €1250€1075 – €1575
45 m2€2250 – €2800€2500 – €3400
65 – 70 m2€3700 – €4400€4025 – €4775
90 m2 +€5200 – €5750€5600 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, draadmatten, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Tip: sommige soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder bekijk je samengevat meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wijdenes? Onderstaand vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Venhuizen, Oosterleek en Assendelft.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Drechterland krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.drechterland.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Wijdenes?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €975 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gekozen product, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wijdenes, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Hierbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1608.

Plaats een reactie