Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oosterblokker vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Oosterblokker? Het is een type verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina lees je praktische informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oosterblokker!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-oosterblokker-1696

Vloerverwarming laten leggen in Oosterblokker

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Met een professional heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan adviseren we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de slaapkamer, toilet, woonkamer, badkamer, berging / schuur, keuken. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste systemen zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, laminaat, tegels, parket, vinyl, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Oosterblokker vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post krijg jij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Drechterland en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Oosterblokker

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze wordt bepaald door diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets vertellen we informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Oosterblokker.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Remeha, Intergas, Vaillant, AWB.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, WTH, Warmup, Danfoss, Magnum0Oosterblokker

  Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Een korte reactietijd.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Oosterblokker

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oosterblokker.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oosterblokker komen uit tussen de €1050,00 – €2325,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van allerlei onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oosterblokker (update vrijdag, 24 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€760 – €805
25 m2€875 – €1300€1025 – €1525
40 – 45 m2€2350 – €2900€2675 – €3225
60 m2€3725 – €4500€4075 – €4875
85 m2 +€5125 – €5800€5725 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, wapening, noppenplaten, verdeler, draadmatten, pompschakelaar en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Advies: sommige afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder tref je een toelichting / de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oosterblokker? In het schema hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Wervershoof, Schellinkhout en Hauwert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Drechterland bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.drechterland.nl). Voor groene energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Oosterblokker?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.150 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.850 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het type model, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oosterblokker, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1696.

Plaats een reactie