Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Venhuizen vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Venhuizen? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina bekijk je veel info over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Venhuizen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-venhuizen-1606

Vloerverwarming laten leggen in Venhuizen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Door die keuze ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de badkamer, toilet, gang, keuken, woonkamer, slaapkamer. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare modellen zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, tegels, parket, PVC, vinyl, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Venhuizen zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan jouw adres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail sturen we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Drechterland en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming specialisten omgeving Venhuizen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is komt tot stand door velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In de volgende bullets bieden we meer details over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Venhuizen.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Nefit, AWB, ATAG, Intergas.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Therminon, Warmup, Technea, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Venhuizen

Het elektrische systeem werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Venhuizen

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Venhuizen.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een voordelige manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Venhuizen liggen rond de €1250,00 – €2075,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door verschillende werkzaamheden. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In het volgende schema verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Venhuizen (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€770 – €800
25 m2€800 – €1250€950 – €1550
40 – 50 m2€2325 – €2900€2625 – €3200
60 – 65 m2€3700 – €4500€4000 – €4750
90 m2 +€5250 – €5675€5550 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, wapening, draadmatten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Tip: meerdere soorten werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave bieden we in het kort de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Venhuizen? In de tabel hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Krommenie, Hem en Westzaan.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Drechterland bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.drechterland.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Venhuizen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.450 voor 15 m2 tot zeker €6.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de gekozen installatie (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van het gekozen systeem, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Venhuizen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1606.

Plaats een reactie