Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Cocksdorp vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in De Cocksdorp? Het is een comfortabele verwarming die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten bekijk je nuttige informatie over de meest toegepaste typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Cocksdorp!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-de-cocksdorp-1795

Vloerverwarming laten leggen in De Cocksdorp

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. In dat geval weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de berging / schuur, toilet, badkamer, woonkamer, gang, keuken. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In sommige gevallen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, PVC, parket, tegels, laminaat, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in De Cocksdorp zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Texel en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming specialisten omgeving De Cocksdorp

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok vertellen we aanvullende info over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in De Cocksdorp.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Vaillant, Intergas, Remeha, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, e-Heat, Warmup, Therminon, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in De Cocksdorp

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in De Cocksdorp

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in De Cocksdorp.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een slimme wijze opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in De Cocksdorp liggen rond de €1225,00 – €2100,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. verschillende werkzaamheden. Ten eerste maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Cocksdorp (update zondag, 16 juni 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€775 – €810
20 – 25 m2€850 – €1225€1000 – €1650
50 m2€2250 – €2750€2575 – €3200
60 m2€3825 – €4375€4025 – €4900
80 – 85 m2€5225 – €5800€5675 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Let op: bepaalde vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave check je in het kort aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Cocksdorp? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Oudeschild, De Koog en Den Burg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Texel bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.texel.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in De Cocksdorp?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €875 voor 10-15 m2 tot wel €6.350 voor een groter huis (100 m2). De prijs hangt sterk af van het soort model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het type installatie, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Cocksdorp, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1795.

Plaats een reactie