Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schellinkhout vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Schellinkhout? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website check je veel info over de huidige soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schellinkhout!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-schellinkhout-1697

Vloerverwarming laten leggen in Schellinkhout

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Zo ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder specificeren kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de berging / schuur, toilet, keuken, slaapkamer, gang, badkamer. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen producten zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, parket, tapijt, laminaat, vinyl, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Schellinkhout eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail krijg jij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Drechterland en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Schellinkhout

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is heeft te maken met velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het onderstaande blok bieden we meer uitleg over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Schellinkhout.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Een relatief goedkope manier.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas, AWB, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Magnum, Warmup, Therminon, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Schellinkhout

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Schellinkhout

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Schellinkhout.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een voordelige manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Schellinkhout liggen rond de €1100,00 – €2250,00. De exacte kosten worden bepaald door allemaal onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schellinkhout (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €730€755 – €800
20 m2€800 – €1250€1075 – €1525
45 – 50 m2€2225 – €2825€2625 – €3200
60 m2€3850 – €4400€4100 – €4875
80 – 90 m2€5250 – €5725€5700 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Notitie: diverse afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna bieden we stapsgewijs praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schellinkhout? In het schema hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Blokker, Heerhugowaard en Wervershoof.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Drechterland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.drechterland.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Schellinkhout?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.300 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.550 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het gekozen systeem, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schellinkhout, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1697.

Plaats een reactie