Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hem vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Hem? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij uitgebreide informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Hem!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-hem-1607

Vloerverwarming laten leggen in Hem

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. In dat geval heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld keuken, gang, toilet, badkamer, woonkamer, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare modellen zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, linoleum, parket, vinyl, tapijt, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Hem vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) krijg je gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Drechterland en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming installatiebedrijven nabij Hem

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het volgende schema bekijk je meer details over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Hem.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Nefit, Bosch, AWB, Remeha.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Danfoss, e-Heat, Therminon, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Hem

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Hem

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Hem.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hem komen uit tussen de €1100,00 tot €1975,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van allerlei facetten. Zo wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige zaken die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hem (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€750 – €795
20 – 25 m2€825 – €1225€1075 – €1550
40 – 45 m2€2275 – €2850€2500 – €3325
60 – 70 m2€3825 – €4475€4025 – €4825
85 – 90 m2€5250 – €5650€5750 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, noppenplaten, wapening, draadmatten, pompschakelaar, verdeler en uurloon (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Tip: diverse afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of winkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna lees je stapsgewijs de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hem? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Assendelft, Wijdenes en Krommenie.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Drechterland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.drechterland.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hem?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €775 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het gekozen model (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement hangt af van de gekozen installatie, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hem, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1607.

Plaats een reactie