Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oosterleek vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Oosterleek? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts bieden wij handige informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oosterleek!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-oosterleek-1609

Vloerverwarming laten leggen in Oosterleek

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Door die keuze heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de badkamer, slaapkamer, toilet, woonkamer, berging / schuur, keuken. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende types zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms zal een infrarood model ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, parket, vinyl, PVC, tegels, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Oosterleek op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief delen we 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Drechterland en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming installateurs omgeving Oosterleek

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze komt tot stand door allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In het volgende schema bekijk je aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Oosterleek.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, AWB, Nefit, ATAG, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Warmup, Therminon, e-Heat, WTH.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Oosterleek

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Oosterleek

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Oosterleek.

 • Korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een voordelige verwarmen verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oosterleek liggen rond de €1300,00 – €2325,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van diverse facetten. Zo is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, de oppervlakte, de legwijze en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oosterleek (update vrijdag, 24 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€775 – €785
25 m2€875 – €1250€1150 – €1550
45 – 50 m2€2225 – €2800€2550 – €3275
60 – 70 m2€3775 – €4500€4175 – €4825
90 m2 +€5250 – €5750€5575 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, wapeningen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Advies: meerdere afwerkvloeren werken minder goed. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna delen we overzichtelijk aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oosterleek? Op deze pagina bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Hem, Bovenkarspel en Venhuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Drechterland is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.drechterland.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Oosterleek?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.075 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het gekozen model (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde product, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oosterleek, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1609.

Plaats een reactie