Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Valthermond vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Valthermond? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts bieden wij bruikbare informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Valthermond!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-valthermond-7876

Vloerverwarming laten leggen in Valthermond

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. In die situatie heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan slaapkamer, toilet, badkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. Doorgaans kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, PVC, laminaat, tegels, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Valthermond eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail bieden we een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Borger-Odoorn en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Valthermond

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze hangt af van meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In de lijst hierna lees je aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Valthermond.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Vaillant, Bosch, AWB, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt meer stabiliteit en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Warmup, Magnum, Danfoss, Technea0Valthermond

  De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Valthermond

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Valthermond.

 • Korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een innovatieve manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Valthermond schommelen tussen de €1200,00 tot €2050,00. De definitieve prijzen komen tot stand door meerdere factoren. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Valthermond (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€750 – €800
20 – 25 m2€850 – €1325€1050 – €1650
45 – 50 m2€2225 – €2850€2600 – €3250
70 m2€3775 – €4450€4125 – €4875
80 – 85 m2€5200 – €5675€5750 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, tackerplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Drenthe).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: diverse vloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok verstrekken we in het kort de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Valthermond? Op deze pagina check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Odoornerveen, 2e Valthermond en Odoorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Borger-Odoorn heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.borger-odoorn.nl). Voor duurzamere installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Valthermond?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €750 voor 10 m2 tot zo’n €5.150 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door de geselecteerde installatie (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Valthermond, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7876.

Plaats een reactie