Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Loosbroek vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Loosbroek? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website verstrekken we handige informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Loosbroek!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-loosbroek-5472

Vloerverwarming laten leggen in Loosbroek

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Met die beslissing heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de woonkamer, badkamer, toilet, slaapkamer, gang, berging / schuur. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende modellen zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, vinyl, PVC, laminaat, linoleum, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Loosbroek eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals het adres van de woning, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post delen we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Bernheze en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Loosbroek

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets delen we aanvullende info over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Loosbroek.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, ATAG, Remeha, Bosch, AWB.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Warmup, WTH, Therminon, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Loosbroek

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Loosbroek

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Loosbroek.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Loosbroek liggen rond de €1175,00 – €1925,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door allemaal facetten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke aspecten die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de tabel hieronder tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Loosbroek (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€760 – €805
20 m2€850 – €1200€950 – €1450
40 – 45 m2€2325 – €2750€2500 – €3350
65 m2€3750 – €4400€4200 – €4750
80 – 90 m2€5250 – €5725€5550 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, wapening, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Tip: meerdere vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of winkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave bekijk je overzichtelijk extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Loosbroek? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Veghel, Heeswijk-Dinther en Wilbertoord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Bernheze bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.bernheze.org/). Voor vergroenings producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Loosbroek?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.450 voor 10 m2 tot wel €5.900 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het gekozen product (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Loosbroek, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5471, 5472.

Plaats een reactie