Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Valthe vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Valthe? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site delen we uitgebreide informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Valthe!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-valthe-7872

Vloerverwarming laten leggen in Valthe

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, toilet, gang, badkamer, berging / schuur, woonkamer. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen modellen zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, laminaat, tegels, vinyl, linoleum, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Valthe op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon bieden we een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Borger-Odoorn en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Valthe

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze heeft te maken met velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In onderstaande opsomming delen we handige informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Valthe.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Bosch, Intergas, Nefit, Remeha.

Natbouw-systemen

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, e-Heat, Magnum, Warmup0Valthe

  Een elektrisch model werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Valthe

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Valthe.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Valthe komen uit tussen de €1225,00 – €2375,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van velerlei zaken. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Valthe (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €730€770 – €780
20 – 25 m2€950 – €1250€1025 – €1525
40 – 45 m2€2275 – €2825€2500 – €3325
65 m2€3750 – €4425€4075 – €4750
90 m2 +€5200 – €5750€5750 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, wapening en arbeid (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Tip: enkele vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder verstrekken we een toelichting / de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Valthe? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Zwinderen, Odoorn en Gees.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Borger-Odoorn bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.borger-odoorn.nl). Voor duurzame producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Valthe?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €975 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.150 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het gekozen product (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het soort model, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Valthe, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7872.

Plaats een reactie