Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Odoorn vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Odoorn? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die in de vloer is gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten check je alles over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Odoorn!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-odoorn-7873

Vloerverwarming laten leggen in Odoorn

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan specificeren kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan berging / schuur, slaapkamer, keuken, badkamer, gang, woonkamer. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare producten zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, vinyl, tapijt, linoleum, tegels, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Odoorn vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan je woonadres, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail ontvang je een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Borger-Odoorn en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Odoorn

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming vind je aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Odoorn.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Technea, Warmup, Therminon, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Odoorn

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Odoorn

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Odoorn.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een goedkope manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Odoorn variëren tussen de €1150,00 tot €2300,00. Goede prijsindicaties hangen af van allemaal aspecten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige onderdelen die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Odoorn (update vrijdag, 12 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€760 – €810
25 m2€825 – €1275€1075 – €1575
40 – 45 m2€2350 – €2800€2600 – €3200
70 m2€3825 – €4350€4200 – €4825
80 m2 +€5200 – €5725€5575 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, draadmatten, thermostaat en uurloon (provincie Drenthe).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: diverse vloertypes geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder bieden we in het kort aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Odoorn? Op deze pagina delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Klijndijk, Odoornerveen en Zwinderen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Borger-Odoorn is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.borger-odoorn.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Odoorn?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.225 voor 15 m2 tot zo’n €6.050 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het geselecteerde model (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het soort model, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Middels dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Odoorn, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7873.

Plaats een reactie