Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Exloo vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Exloo? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten lees je nuttige informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Exloo!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-exloo-7875

Vloerverwarming laten leggen in Exloo

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. In dat geval weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder delen we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, toilet, gang, keuken. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende keuzes zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, PVC, laminaat, tegels, tapijt, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Exloo eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om adresgegevens, mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) delen we offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Borger-Odoorn en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Exloo

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze is afhankelijk van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en budget. Hieronder bieden we bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Exloo.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Intergas, AWB, Vaillant, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, e-Heat, Danfoss, Technea, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Exloo

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Exloo

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Exloo.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Exloo liggen rond de €1050,00 tot €1900,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. veel facetten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige aspecten die de prijs bepalen: het soort systeem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In het volgende blok bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Exloo (update zaterdag, 13 april 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€770 – €810
25 m2€850 – €1300€1000 – €1475
50 m2€2275 – €2900€2525 – €3400
60 m2€3750 – €4375€4100 – €4875
85 m2 +€5100 – €5675€5500 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, wapening en arbeid (provincie Drenthe).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Advies: meerdere vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna delen we samengevat de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Exloo? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Odoorn, Valthermond en Valthe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Borger-Odoorn is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.borger-odoorn.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Exloo?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.325 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.250 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt bepaald door de geselecteerde installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het gekozen product, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Exloo, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7875.

Plaats een reactie