Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming 2e Valthermond vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in 2e Valthermond? Het gaat om een comfortabele verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je nuttige informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in 2e Valthermond!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-2e-valthermond-7877

Vloerverwarming laten leggen in 2e Valthermond

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan adviseren we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, gang, slaapkamer, toilet, badkamer, keuken. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire modellen zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, vinyl, tegels, PVC, laminaat, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in 2e Valthermond eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals het adres van de woning, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail delen we gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Borger-Odoorn en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming specialisten regio 2e Valthermond

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt hangt af van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. Hieronder check je meer details over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in 2e Valthermond.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Nefit, AWB, Remeha, Bosch.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Technea, e-Heat, Danfoss, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in 2e Valthermond

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in 2e Valthermond

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in 2e Valthermond.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in 2e Valthermond kost globaal gezien tussen de €1125,00 tot €2500,00. De definitieve prijzen hangen af van meerdere aspecten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve keuzes die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in 2e Valthermond (update dinsdag, 16 april 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€770 – €790
20 m2€950 – €1325€975 – €1450
40 m2€2300 – €2800€2625 – €3325
60 – 70 m2€3800 – €4500€4125 – €4725
85 – 90 m2€5225 – €5675€5725 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, draadmatten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Disclaimer: sommige constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna verstrekken we een toelichting / de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in 2e Valthermond? In het gedeelte hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Exloo, Emmer-Compascuum en Odoornerveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Borger-Odoorn is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.borger-odoorn.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in 2e Valthermond?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.025 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het geselecteerde systeem (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het soort product, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in 2e Valthermond, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Hierbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7877.

Plaats een reactie