Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Odoornerveen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Odoornerveen? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website bieden wij alles over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Odoornerveen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-odoornerveen-7874

Vloerverwarming laten leggen in Odoornerveen

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Zo is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan adviseren we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, gang, slaapkamer, woonkamer, toilet, badkamer. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste soorten zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een normale dekvloer of vloerafwerking als PVC, parket, vinyl, tapijt, laminaat, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Odoornerveen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals het adres van de woning, e-mail en jouw 06-nummer. Middels een email of brief krijg jij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Borger-Odoorn en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installateurs nabij Odoornerveen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In het onderstaande blok delen we meer info over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Odoornerveen.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Nefit, Bosch, Intergas, ATAG.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Technea, Therminon, Danfoss, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Odoornerveen

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Odoornerveen

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Odoornerveen.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een goedkope verwarmen warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Odoornerveen schommelen tussen de €1275,00 tot €2300,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van allemaal factoren. Zo maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Odoornerveen (update zondag, 14 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€750 – €780
25 m2€875 – €1275€950 – €1600
45 – 50 m2€2300 – €2875€2575 – €3350
60 – 65 m2€3750 – €4500€4125 – €4850
90 m2 +€5125 – €5650€5550 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, pompschakelaar, wapening, thermostaat, draadmatten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Drenthe).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Let op: enkele soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hieronder lees je kort en bondig extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Odoornerveen? Hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Valthe, Exloo en Klijndijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Borger-Odoorn heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.borger-odoorn.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Odoornerveen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.200 voor 10 m2 oplopend tot €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het gekozen systeem (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het soort model, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Odoornerveen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7874.

Plaats een reactie