Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Klijndijk vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Klijndijk? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten lees je uitgebreide informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Klijndijk!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-klijndijk-7871

Vloerverwarming laten leggen in Klijndijk

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. In dat geval weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan gang, keuken, badkamer, slaapkamer, toilet, woonkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende producten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tegels, PVC, laminaat, linoleum, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Klijndijk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail sturen wij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Borger-Odoorn en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming installatiebedrijven nabij Klijndijk

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de lijst hierna lees je meer informatie over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Klijndijk.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Bosch, Intergas, ATAG, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Magnum, Therminon, Warmup, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Klijndijk

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Klijndijk

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Klijndijk.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Klijndijk variëren tussen de €1050,00 tot €1925,00. De exacte kosten worden bepaald door velerlei factoren. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante factoren die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Klijndijk (update zondag, 14 april 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€775 – €800
25 m2€900 – €1300€1150 – €1625
40 m2€2350 – €2800€2575 – €3200
70 m2€3850 – €4400€4025 – €4700
90 m2 +€5175 – €5775€5725 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten en uurloon (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Notitie: bepaalde constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een expert of winkel. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hieronder vind je samengevat de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Klijndijk? In het onderstaande overzicht check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Gees, Valthe en Oosterhesselen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Borger-Odoorn krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.borger-odoorn.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Klijndijk?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.325 voor 15 m2 tot wel €6.050 voor 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het gewenste product (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het soort product, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Klijndijk, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7871.

Plaats een reactie