Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Limmen vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Limmen? Vloerverwarming is een systeem om een ruimte te verwarmen die in de vloer is gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten lees je uitgebreide informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Limmen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-limmen-1906

Vloerverwarming laten leggen in Limmen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Door die keuze weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder vertellen we je in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld badkamer, woonkamer, slaapkamer, toilet, gang, berging / schuur. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen soorten zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, vinyl, parket, laminaat, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Limmen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Castricum en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Limmen

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok vertellen we aanvullende details over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij renovatieprojecten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Limmen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Remeha, Vaillant, Bosch, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Therminon, WTH, Magnum, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Limmen

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Limmen

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Limmen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Limmen schommelen tussen de €1050,00 tot €1925,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei werkzaamheden. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In het volgende schema verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Limmen (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€760 – €800
20 – 25 m2€950 – €1325€1125 – €1650
45 m2€2250 – €2825€2575 – €3250
70 m2€3775 – €4375€4075 – €4825
80 m2 +€5175 – €5650€5675 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Let op: sommige vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakman of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna delen we samengevat de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Limmen? In het schema hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Schoorl, Akersloot en Bergen aan Zee.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Castricum is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.castricum.nl). Voor vergroenings installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Limmen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €775 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.150 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type model (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het type systeem, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Limmen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1906.

Plaats een reactie