Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leuth vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Leuth? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal delen we praktische informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Leuth!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-leuth-6578

Vloerverwarming laten leggen in Leuth

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Zo heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder vertellen we je stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de berging / schuur, badkamer, toilet, keuken, woonkamer, gang. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende keuzes zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als linoleum, parket, PVC, laminaat, tegels, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Leuth vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals je woonadres, mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail krijg je gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Berg en Dal en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming installateurs regio Leuth

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem wordt bepaald door een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de maximale kosten. Hieronder vertellen we praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Leuth.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, ATAG, Bosch, Vaillant, AWB.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Danfoss, e-Heat, Magnum, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Leuth

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een korte reactietijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Leuth

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Leuth.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een slimme wijze warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Leuth komen uit tussen de €1125,00 – €1975,00. De definitieve prijzen hangen af van allemaal onderdelen. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige onderdelen die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In het volgende schema bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leuth (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€775 – €780
20 – 25 m2€950 – €1225€1125 – €1475
40 m2€2275 – €2850€2550 – €3375
65 – 70 m2€3775 – €4500€4125 – €4775
85 – 90 m2€5125 – €5700€5675 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Advies: enkele soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok delen we samengevat aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leuth? Hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Ooij, Kekerdom en Persingen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Berg en Dal krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergendal.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Leuth?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.500 voor 10-15 m2 tot zo’n €6.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs kom tot stand door het gewenste product (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het geselecteerde model, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leuth, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6578.

Plaats een reactie