Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Millingen aan de Rijn vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Millingen aan de Rijn? Het is een vorm van centrale verwarming die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal vertellen we je praktische informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Millingen aan de Rijn!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-millingen-aan-de-rijn-6566

Vloerverwarming laten leggen in Millingen aan de Rijn

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de woonkamer, keuken, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, gang. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende soorten zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, PVC, vinyl, tegels, linoleum, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Millingen aan de Rijn eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als je woonadres, e-mail en telefoonnummer. Per mail sturen we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Berg en Dal en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming vakmannen omgeving Millingen aan de Rijn

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze is mede afhankelijk van allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema lees je aanvullende details over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Millingen aan de Rijn.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Bosch, Intergas, ATAG, Nefit.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Magnum, e-Heat, Danfoss, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Millingen aan de Rijn

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Millingen aan de Rijn

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Millingen aan de Rijn.

 • Snelle en praktische methode.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Millingen aan de Rijn komen uit tussen de €1100,00 – €2325,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van verschillende zaken. Ten eerste maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere facetten die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Millingen aan de Rijn (update zondag, 21 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€755 – €785
25 m2€900 – €1225€1075 – €1475
45 – 50 m2€2350 – €2750€2550 – €3250
60 – 65 m2€3775 – €4475€4100 – €4725
80 – 90 m2€5225 – €5650€5575 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, tackerplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Disclaimer: meerdere afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema lees je samengevat meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Millingen aan de Rijn? Op deze pagina delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Groesbeek, Ubbergen en Weurt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Berg en Dal kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.bergendal.nl). Voor duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Millingen aan de Rijn?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €950 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.800 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het geselecteerde systeem, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Millingen aan de Rijn, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6566.

Plaats een reactie