Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Groesbeek vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Groesbeek? Het is een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website vertellen we je handige informatie over de diverse typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Groesbeek!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-groesbeek-6561

Vloerverwarming laten leggen in Groesbeek

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Met een professional is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan delen we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de berging / schuur, gang, badkamer, woonkamer, keuken, toilet. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende soorten zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, PVC, tapijt, linoleum, laminaat, parket. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Groesbeek zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Op jouw mail sturen we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Berg en Dal en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming experts regio Groesbeek

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok bekijk je meer info over de relevante systemen en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Groesbeek.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, AWB, Vaillant, Bosch, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Technea, Therminon, e-Heat, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Groesbeek

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Groesbeek

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Groesbeek.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Groesbeek komen uit tussen de €950,00 tot €2125,00. De exacte kosten worden bepaald door velerlei factoren. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Groesbeek (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €740€760 – €785
20 m2€925 – €1250€1025 – €1650
45 m2€2325 – €2850€2550 – €3250
65 – 70 m2€3725 – €4500€4050 – €4800
85 m2 +€5150 – €5675€5575 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, wapening, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Let op: bepaalde afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna verstrekken we kort en bondig de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Groesbeek? Onderstaand check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Eygelshoven, Heilig Landstichting en Bingelrade.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Berg en Dal is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergendal.nl). Voor groene maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Groesbeek?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.125 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.450 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het gewenste product (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het type systeem, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Groesbeek, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6560, 6561, 6562.

Plaats een reactie