Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heilig Landstichting vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Heilig Landstichting? Het is een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina verstrekken we uitgebreide informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heilig Landstichting!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-heilig-landstichting-6564

Vloerverwarming laten leggen in Heilig Landstichting

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld badkamer, woonkamer, gang, berging / schuur, keuken, toilet. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende systemen zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tegels, laminaat, linoleum, PVC, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Heilig Landstichting zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post ontvang je kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Berg en Dal en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming specialisten omgeving Heilig Landstichting

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is onderhevig aan jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de volgende bullets delen we meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Heilig Landstichting.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Magnum, Danfoss, e-Heat, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Heilig Landstichting

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Heilig Landstichting

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Heilig Landstichting.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heilig Landstichting schommelen tussen de €1025,00 – €2300,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van allemaal zaken. Boven alles maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heilig Landstichting (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €720€755 – €785
25 m2€950 – €1250€1000 – €1475
45 m2€2350 – €2875€2550 – €3200
65 – 70 m2€3800 – €4400€4100 – €4725
85 – 90 m2€5250 – €5700€5675 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, verdeler en uurloon (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: meerdere vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok verstrekken we kort en bondig praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heilig Landstichting? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Weurt, Millingen aan de Rijn en Eygelshoven.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Berg en Dal is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergendal.nl). Voor groene energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Heilig Landstichting?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €825 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.300 voor een groter huis (100 m2). De prijs hangt sterk af van het soort model (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het soort systeem, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heilig Landstichting, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6564.

Plaats een reactie