Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ubbergen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Ubbergen? Dit is een verwarmingstype die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten check je veel info over de populaire vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ubbergen!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-ubbergen-6574

Vloerverwarming laten leggen in Ubbergen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Zodoende ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan specificeren in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, badkamer, toilet, keuken, woonkamer, gang. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende installaties zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, tapijt, linoleum, parket, laminaat, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Ubbergen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Berg en Dal en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming experts nabij Ubbergen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de maximale kosten. In de lijst hierna vind je aanvullende informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ubbergen.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, AWB, Remeha, Intergas, Bosch.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, WTH, Technea, Danfoss, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Ubbergen

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Ubbergen

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Ubbergen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw huis op een duurzame wijze warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Ubbergen liggen tussen de €1300,00 tot €2000,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door allerlei factoren. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante factoren die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en het soort afwerkvloer. In het volgende schema tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ubbergen (update maandag, 22 juli 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €740€755 – €800
20 m2€800 – €1300€1000 – €1650
45 – 50 m2€2250 – €2825€2650 – €3250
60 – 70 m2€3750 – €4475€4175 – €4825
80 – 85 m2€5125 – €5775€5575 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, tackerplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Tip: sommige vloertypes werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave bekijk je overzichtelijk meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ubbergen? In de tabel hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Heilig Landstichting, Persingen en Groesbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Berg en Dal kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.bergendal.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Ubbergen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.025 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.550 voor een groter huis (100 m2). Het tarief hangt sterk af van het gekozen product (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het soort model, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ubbergen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Hierbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6573, 6574.

Plaats een reactie