Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Persingen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Persingen? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal bekijk je bruikbare informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en de kosten. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Persingen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-persingen-6575

Vloerverwarming laten leggen in Persingen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Door die keuze heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan badkamer, slaapkamer, keuken, toilet, berging / schuur, gang. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire types zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, vinyl, parket, tapijt, laminaat, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Persingen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail ontvang je gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Berg en Dal en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming installateurs regio Persingen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze is onderhevig aan velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming vertellen we meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept kan zeer interessant zijn. Met name als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Persingen.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, ATAG, Intergas, Vaillant, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Magnum, Warmup, WTH, Technea0Persingen

  De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Werkt geweldig met zonnepanelen.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Persingen

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Persingen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een slimme wijze verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Persingen liggen rond de €950,00 – €2100,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. allemaal facetten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Persingen (update zondag, 21 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€755 – €780
20 m2€875 – €1300€1050 – €1575
40 – 45 m2€2300 – €2775€2675 – €3375
60 – 70 m2€3825 – €4450€4125 – €4750
85 m2 +€5200 – €5725€5750 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, wapening, thermostaat, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Disclaimer: enkele types geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna lees je stapsgewijs aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Persingen? In het schema hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Millingen aan de Rijn, Ooij en Heilig Landstichting.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Berg en Dal is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergendal.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Persingen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.325 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.250 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door de gekozen installatie (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het type model, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Persingen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6575.

Plaats een reactie