Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Erlecom vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Erlecom? Het is een watergedragen of elektrisch systeem die direct onder de vloer ligt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website vertellen we je nuttige informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Erlecom!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-erlecom-6577

Vloerverwarming laten leggen in Erlecom

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de badkamer, berging / schuur, woonkamer, gang, toilet, slaapkamer. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste systemen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of vloerafwerking als tegels, tapijt, PVC, laminaat, parket, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Erlecom vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon sturen we een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Berg en Dal en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Erlecom

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. Hieronder lees je handige informatie over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Erlecom.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Vaillant, Nefit, Remeha, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, WTH, Technea, Warmup, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Erlecom

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Erlecom

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Erlecom.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een duurzame manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Erlecom liggen tussen de €950,00 tot €2150,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van velerlei facetten. Boven alles maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige aspecten die de prijs bepalen: het soort systeem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Erlecom (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€775 – €780
25 m2€925 – €1250€1000 – €1525
40 – 50 m2€2325 – €2775€2700 – €3225
60 m2€3825 – €4500€4000 – €4900
90 m2 +€5125 – €5775€5700 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, noppenplaten, draadmatten en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Let op: sommige soorten hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand delen we een toelichting / meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Erlecom? In het schema hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Persingen, Leuth en Ubbergen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Berg en Dal krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergendal.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Erlecom?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €800 voor 10 m2 tot zeker €5.350 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het gewenste product, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Door dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Erlecom, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6577.

Plaats een reactie