Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Benthuizen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Benthuizen? Vloerverwarming is een verwarmingstype die de vloer met warm water verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we veel info over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Benthuizen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-benthuizen-2731

Vloerverwarming laten leggen in Benthuizen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. In dat geval heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, woonkamer, keuken, badkamer, gang, slaapkamer. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare producten zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, parket, laminaat, tapijt, tegels, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Benthuizen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om je woonadres, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief bieden wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Alphen aan den Rijn en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming installateurs regio Benthuizen

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze wordt bepaald door een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het onderstaande blok lees je aanvullende details over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Benthuizen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Bosch, Intergas, Remeha, Nefit.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Therminon, Danfoss, WTH, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Benthuizen

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Benthuizen

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Benthuizen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een goedkope manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Benthuizen variëren tussen de €950,00 – €2325,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van verschillende onderdelen. Ten eerste maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante aspecten die de prijzen bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Benthuizen (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €740€770 – €790
20 m2€825 – €1250€1125 – €1525
45 – 50 m2€2275 – €2750€2700 – €3375
65 m2€3800 – €4475€4100 – €4800
85 m2 +€5225 – €5800€5675 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, draadmatten en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Disclaimer: enkele vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna delen we kort en bondig meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Benthuizen? Onderstaand vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Poeldijk, Gelderswoude en Ter Heijde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Alphen aan den Rijn ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.alphenaandenrijn.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Benthuizen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €800 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van de gekozen installatie, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Benthuizen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2730, 2731, 2735.

Plaats een reactie