Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Koudekerk aan den Rijn vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Koudekerk aan den Rijn? Vloerverwarming betreft een type verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina check je handige informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Koudekerk aan den Rijn!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-koudekerk-aan-den-rijn-2396

Vloerverwarming laten leggen in Koudekerk aan den Rijn

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Met die beslissing weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de keuken, toilet, berging / schuur, gang, slaapkamer, woonkamer. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, tapijt, vinyl, PVC, linoleum, parket. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Koudekerk aan den Rijn op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om jouw adres, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief bieden we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Alphen aan den Rijn en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming installateurs nabij Koudekerk aan den Rijn

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming delen we details over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Koudekerk aan den Rijn.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, AWB, Nefit, Remeha, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Therminon, Warmup, WTH, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Koudekerk aan den Rijn

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Koudekerk aan den Rijn

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Koudekerk aan den Rijn.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een innovatieve manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Koudekerk aan den Rijn variëren tussen de €1025,00 tot €1825,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Ten eerste maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, de manier van leggen en het soort dekvloer. In het volgende blok vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Koudekerk aan den Rijn (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€765 – €800
25 m2€800 – €1350€1075 – €1600
45 m2€2325 – €2900€2625 – €3400
70 m2€3850 – €4450€4100 – €4725
80 – 85 m2€5225 – €5775€5750 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, wapening, tackerplaten, thermostaat en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Disclaimer: meerdere types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of showroom. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna delen we samengevat meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Koudekerk aan den Rijn? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Hazerswoude-Dorp, Bodegraven en Oude Wetering.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Alphen aan den Rijn bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.alphenaandenrijn.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Koudekerk aan den Rijn?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.500 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.450 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het gekozen model (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het gewenste model, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Koudekerk aan den Rijn, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2394, 2396.

Plaats een reactie