Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hazerswoude-Dorp vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Hazerswoude-Dorp? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal vertellen we je handige informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hazerswoude-Dorp!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-hazerswoude-dorp-2391

Vloerverwarming laten leggen in Hazerswoude-Dorp

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Zo is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder omlijnen we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, toilet, badkamer, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare systemen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, linoleum, laminaat, vinyl, tapijt, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hazerswoude-Dorp alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon delen we offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Alphen aan den Rijn en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Hazerswoude-Dorp

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In het volgende schema delen we bruikbare informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Hazerswoude-Dorp.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Bosch, AWB, Vaillant, ATAG.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Warmup, Danfoss, Technea, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Hazerswoude-Dorp

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Hazerswoude-Dorp

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Hazerswoude-Dorp.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een voordelige manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hazerswoude-Dorp liggen tussen de €1025,00 – €2475,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. allemaal werkzaamheden. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere aspecten die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hazerswoude-Dorp (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€760 – €800
25 m2€850 – €1350€1100 – €1525
40 m2€2325 – €2825€2575 – €3225
60 m2€3775 – €4425€4025 – €4900
80 m2 +€5200 – €5725€5650 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, wapening, draadmatten, verdeler, tackerplaten, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Disclaimer: sommige vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna lees je in het kort de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hazerswoude-Dorp? Onderstaand delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Nieuwe Wetering, Hazerswoude-Rijndijk en Rijpwetering.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Alphen aan den Rijn is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.alphenaandenrijn.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hazerswoude-Dorp?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.200 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.600 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het type installatie (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door de gewenste installatie, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hazerswoude-Dorp, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2390, 2391, 2404, 2409.

Plaats een reactie