Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Steensel vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Steensel? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site bieden wij veel info over de beschikbare vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Steensel!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-steensel-5524

Vloerverwarming laten leggen in Steensel

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan omlijnen we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, gang, toilet. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire soorten zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, vinyl, tegels, parket, linoleum, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Steensel eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) delen wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Eersel en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Steensel

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de maximale kosten. In de volgende bullets vind je details over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name als het weinig mag kosten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Steensel.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, AWB, Intergas, Nefit, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, WTH, e-Heat, Therminon, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Steensel

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Steensel

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Steensel.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een slimme manier opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Steensel kost globaal gezien tussen de €950,00 tot €2350,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. verschillende aspecten. Om te beginnen is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante facetten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In het volgende schema delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Steensel (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€765 – €805
20 m2€875 – €1275€1125 – €1475
40 – 45 m2€2275 – €2800€2500 – €3350
65 – 70 m2€3825 – €4475€4050 – €4875
90 m2 +€5125 – €5700€5700 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: diverse constructies hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we stapsgewijs extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Steensel? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Vessem, Duizel en Knegsel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Eersel is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.eersel.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Steensel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.375 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.350 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het geselecteerde model (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het geselecteerde product, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Steensel, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5524.

Plaats een reactie