Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Boskoop vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Boskoop? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site vertellen we je nuttige informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Boskoop!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-boskoop-2771

Vloerverwarming laten leggen in Boskoop

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. In die situatie heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, toilet, gang. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare soorten zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. Soms is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, PVC, vinyl, parket, linoleum, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Boskoop op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals het adres van de woning, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Per mail ontvang je 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Alphen aan den Rijn en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming installatiebedrijven regio Boskoop

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem komt tot stand door meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. Hieronder tref je details over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Boskoop.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, ATAG, Vaillant, Bosch, Intergas.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Technea, Danfoss, Warmup, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Boskoop

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Boskoop

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Boskoop.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een slimme wijze op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Boskoop schommelen tussen de €1175,00 – €2025,00. De geldende tarieven komen tot stand door allerlei onderdelen. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Boskoop (update vrijdag, 14 juni 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€755 – €810
20 m2€925 – €1325€1150 – €1450
40 – 45 m2€2225 – €2850€2600 – €3400
65 m2€3800 – €4400€4075 – €4750
80 m2 +€5150 – €5800€5575 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, wapening, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Disclaimer: meerdere vloertypes werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of winkel. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder verstrekken we in het kort de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Boskoop? Op deze pagina delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Moerkapelle, Reeuwijk en Gelderswoude.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Alphen aan den Rijn kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.alphenaandenrijn.nl). Voor groene energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Boskoop?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.425 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.250 voor 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het type product (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het soort product, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Boskoop, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2770, 2771, 2811.

Plaats een reactie