Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Aarlanderveen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Aarlanderveen? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over de huidige soorten vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Aarlanderveen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-aarlanderveen-2445

Vloerverwarming laten leggen in Aarlanderveen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Zo ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, badkamer, toilet, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende installaties zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, linoleum, tegels, laminaat, vinyl, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Aarlanderveen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Alphen aan den Rijn en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming installatiebedrijven regio Aarlanderveen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna check je bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Aarlanderveen.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, AWB, Nefit, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Danfoss, WTH, Technea, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Aarlanderveen

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Aarlanderveen

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Aarlanderveen.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een goedkope manier verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Aarlanderveen komen uit tussen de €1125,00 – €1950,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende facetten. Om te beginnen is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke facetten die prijsbepalend zijn: het type installatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de lijst hierna vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Aarlanderveen (update vrijdag, 24 mei 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€760 – €800
20 – 25 m2€850 – €1250€975 – €1550
45 – 50 m2€2225 – €2775€2675 – €3325
65 m2€3825 – €4450€4100 – €4750
90 m2 +€5200 – €5725€5550 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Notitie: enkele constructies geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand delen we een toelichting / praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Aarlanderveen? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Zevenhoven, Ter Aar en Noorden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Alphen aan den Rijn bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.alphenaandenrijn.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Aarlanderveen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.475 voor 15 m2 oplopend tot €5.700 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het gekozen product (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het type systeem, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Aarlanderveen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2445.

Plaats een reactie