Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zwammerdam vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Zwammerdam? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij bruikbare informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zwammerdam!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-zwammerdam-2471

Vloerverwarming laten leggen in Zwammerdam

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Daardoor weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, badkamer, gang. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen keuzes zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In sommige gevallen is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tegels, laminaat, tapijt, vinyl, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Zwammerdam alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om jouw adres, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail bieden wij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Alphen aan den Rijn en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming specialisten omgeving Zwammerdam

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder check je aanvullende details over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Zwammerdam.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Bosch, Vaillant, Nefit, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Technea, Therminon, Danfoss, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Zwammerdam

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Zwammerdam

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Zwammerdam.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een slimme manier opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zwammerdam liggen op gemiddeld €1100,00 tot €2025,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van meerdere aspecten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, de oppervlakte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zwammerdam (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€760 – €810
20 – 25 m2€925 – €1200€950 – €1625
40 – 50 m2€2350 – €2800€2550 – €3225
65 – 70 m2€3725 – €4500€4150 – €4825
80 m2 +€5225 – €5800€5750 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening, verdeler, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Notitie: bepaalde vloeren geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna delen we overzichtelijk praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zwammerdam? In het gedeelte hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Ter Aar, Woubrugge en Aarlanderveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Alphen aan den Rijn is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.alphenaandenrijn.nl). Voor verduurzaming producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Zwammerdam?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €775 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.600 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie hangt sterk af van het gekozen product (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het gekozen model, de dekvloer en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zwammerdam, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2470, 2471.

Plaats een reactie