Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hazerswoude-Rijndijk vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Hazerswoude-Rijndijk? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal vind je handige informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hazerswoude-Rijndijk!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-hazerswoude-rijndijk-2394

Vloerverwarming laten leggen in Hazerswoude-Rijndijk

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan delen we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld toilet, slaapkamer, berging / schuur, keuken, badkamer, woonkamer. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende soorten zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, parket, PVC, tapijt, linoleum, tegels. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hazerswoude-Rijndijk vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om adresgegevens, mailadres en jouw 06-nummer. Per mail krijg jij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Alphen aan den Rijn en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming experts omgeving Hazerswoude-Rijndijk

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna lees je aanvullende info over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Hazerswoude-Rijndijk.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, AWB, Vaillant, Bosch, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Magnum, WTH, Warmup, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Hazerswoude-Rijndijk

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Hazerswoude-Rijndijk

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Hazerswoude-Rijndijk.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hazerswoude-Rijndijk komen uit tussen de €1050,00 tot €2325,00. Accurate kostenramingen hangen af van allemaal zaken. Boven alles is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hazerswoude-Rijndijk (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€765 – €785
25 m2€825 – €1250€1075 – €1625
40 m2€2325 – €2825€2550 – €3325
70 m2€3775 – €4350€4175 – €4850
80 m2 +€5100 – €5675€5500 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, thermostaat, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Let op: enkele afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of showroom. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand verstrekken we samengevat praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hazerswoude-Rijndijk? In het gedeelte hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Oude Wetering, Koudekerk aan den Rijn en Nieuwe Wetering.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Alphen aan den Rijn is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.alphenaandenrijn.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hazerswoude-Rijndijk?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €775 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het type installatie (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het gewenste model, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Middels vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hazerswoude-Rijndijk, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Daarbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2394.

Plaats een reactie