Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wilsum vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Wilsum? Het gaat om een comfortabele verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina bieden wij bruikbare informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wilsum!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-wilsum-8274

Vloerverwarming laten leggen in Wilsum

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de toilet, badkamer, slaapkamer, keuken, woonkamer, gang. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen keuzes zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, tapijt, tegels, parket, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Zo kunnen de installatiebedrijven in Wilsum vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon bieden wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Kampen en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming experts regio Wilsum

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. In onderstaande opsomming tref je nuttige informatie over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Wilsum.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, AWB, Nefit, ATAG, Bosch.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, WTH, Magnum, Therminon, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Wilsum

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Wilsum

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Wilsum.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een slimme wijze verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wilsum variëren tussen de €1175,00 tot €1950,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere factoren die de tarieven beïnvloeden: het type installatie, de grootte van de kamer, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wilsum (update maandag, 27 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €720€765 – €785
20 – 25 m2€850 – €1350€1150 – €1525
50 m2€2250 – €2750€2600 – €3250
60 – 70 m2€3850 – €4425€4150 – €4900
85 – 90 m2€5100 – €5700€5725 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Belangrijk: diverse soorten zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand check je kort en bondig meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wilsum? In het schema hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Swifterbant, IJsselmuiden en Marle.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Kampen is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.kampen.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Wilsum?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €975 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.200 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type installatie (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het soort product, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wilsum, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8274.

Plaats een reactie