Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Winterswijk Kotten vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Winterswijk Kotten? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform bieden wij praktische informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Winterswijk Kotten!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-winterswijk-kotten-7107

Vloerverwarming laten leggen in Winterswijk Kotten

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. In die situatie heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, gang, badkamer, keuken, berging / schuur, slaapkamer. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende installaties zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In veel situaties is een infrarood product ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, linoleum, laminaat, vinyl, tapijt, tegels. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Winterswijk Kotten op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) bieden we kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Winterswijk en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming experts regio Winterswijk Kotten

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna lees je nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Winterswijk Kotten.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, Bosch, Nefit, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Danfoss, Warmup, Magnum, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Winterswijk Kotten

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een korte reactietijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Winterswijk Kotten

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Winterswijk Kotten.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een duurzame wijze opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Winterswijk Kotten liggen op gemiddeld €1125,00 – €2275,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van allemaal werkzaamheden. Zo zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de lijst hierna bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Winterswijk Kotten (update zondag, 21 april 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €735€760 – €785
25 m2€825 – €1325€1025 – €1525
45 – 50 m2€2325 – €2775€2525 – €3300
65 – 70 m2€3800 – €4425€4150 – €4775
85 m2 +€5250 – €5725€5500 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, wapening, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler en arbeid (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: enkele constructies hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna lees je een toelichting / aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Winterswijk Kotten? In het onderstaande overzicht bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Winterswijk Huppel, Winterswijk Woold en Winterswijk Meddo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Winterswijk heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.winterswijk.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Winterswijk Kotten?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.150 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.900 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste model (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het type systeem, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Winterswijk Kotten, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7107.

Plaats een reactie