Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Winterswijk Ratum vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Winterswijk Ratum? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die direct onder de vloer ligt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten ontdek je veel info over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Winterswijk Ratum!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-winterswijk-ratum-7106

Vloerverwarming laten leggen in Winterswijk Ratum

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld gang, slaapkamer, woonkamer, badkamer, toilet, keuken. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende types zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, laminaat, tapijt, linoleum, PVC, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Winterswijk Ratum op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan adresgegevens, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief bieden we een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Winterswijk en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van goede vloerverwarming vakmannen nabij Winterswijk Ratum

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem is onderhevig aan verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In het volgende schema vind je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. In situaties bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Winterswijk Ratum.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Relatief snel te leggen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Intergas, Nefit, AWB, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, WTH, Magnum, Warmup, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Winterswijk Ratum

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Winterswijk Ratum

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Winterswijk Ratum.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Winterswijk Ratum komen uit tussen de €1125,00 – €2500,00. Goede prijsindicaties hangen af van meerdere factoren. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Winterswijk Ratum (update woensdag, 24 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€760 – €780
20 – 25 m2€925 – €1300€1150 – €1550
45 m2€2275 – €2900€2550 – €3275
60 – 65 m2€3825 – €4450€4175 – €4850
85 m2 +€5175 – €5775€5575 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, noppenplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Advies: bepaalde vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok delen we een toelichting / meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Winterswijk Ratum? In de tabel hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Winterswijk Meddo, Winterswijk Kotten en De Heurne.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Winterswijk krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.winterswijk.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Winterswijk Ratum?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.250 voor 15 m2 oplopend tot €6.350 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type installatie (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de toplaag en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Winterswijk Ratum, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7106.

Plaats een reactie