Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Winterswijk Henxel vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Winterswijk Henxel? Dit is een zuinige manier van verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina bekijk je handige informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Winterswijk Henxel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-winterswijk-henxel-7113

Vloerverwarming laten leggen in Winterswijk Henxel

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Met een professional heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan toilet, woonkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur, badkamer. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een cement dekvloer of vloerafwerking als vinyl, linoleum, PVC, tegels, laminaat, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Winterswijk Henxel vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Per mail ontvang je 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Winterswijk en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Winterswijk Henxel

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In de volgende bullets bekijk je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Winterswijk Henxel.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Bosch, Vaillant, Nefit, Intergas.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, WTH, Technea, e-Heat, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Winterswijk Henxel

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Winterswijk Henxel

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Winterswijk Henxel.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een innovatieve manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Winterswijk Henxel liggen rond de €1025,00 – €2375,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere onderdelen. Boven alles maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Winterswijk Henxel (update zondag, 14 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €735€755 – €800
20 m2€875 – €1300€1150 – €1525
40 m2€2275 – €2875€2600 – €3400
65 m2€3850 – €4425€4175 – €4900
90 m2 +€5125 – €5800€5625 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat en arbeid (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Disclaimer: diverse vloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of winkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna tref je in het kort aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Winterswijk Henxel? Onderstaand delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Winterswijk Woold, Winterswijk Brinkheurne en Winterswijk Kotten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Winterswijk is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.winterswijk.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Winterswijk Henxel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.475 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.550 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde product (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Winterswijk Henxel, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7113.

Plaats een reactie