Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Winterswijk Miste vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Winterswijk Miste? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal vertellen we je alles over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Winterswijk Miste!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-winterswijk-miste-7109

Vloerverwarming laten leggen in Winterswijk Miste

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Met een professional is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan adviseren we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld badkamer, berging / schuur, toilet, gang, keuken, woonkamer. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare systemen zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of vloerafwerking als tapijt, tegels, parket, PVC, linoleum, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Winterswijk Miste vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als jouw adres, e-mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) ontvang jij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Winterswijk en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming installateurs omgeving Winterswijk Miste

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en budget. In het onderstaande blok lees je meer over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt steeds populairder. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Winterswijk Miste.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Remeha, ATAG, Bosch, Nefit.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Technea, Magnum, Therminon, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Winterswijk Miste

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Winterswijk Miste

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Winterswijk Miste.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Winterswijk Miste liggen tussen de €975,00 tot €2350,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal facetten. Allereerst is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Winterswijk Miste (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€775 – €790
20 – 25 m2€900 – €1325€1100 – €1475
45 m2€2250 – €2850€2650 – €3375
70 m2€3700 – €4450€4150 – €4750
80 m2 +€5125 – €5800€5500 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, wapening en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Advies: bepaalde types geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder lees je stapsgewijs meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Winterswijk Miste? In het onderstaande overzicht tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Winterswijk Kotten, Winterswijk Henxel en Winterswijk Ratum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Winterswijk is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.winterswijk.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Winterswijk Miste?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.500 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.850 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het type product (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het gekozen product, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Winterswijk Miste, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7109.

Plaats een reactie