Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Winterswijk Meddo vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Winterswijk Meddo? Het is een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal ontdek je veel info over de bekendste typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Winterswijk Meddo!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-winterswijk-meddo-7104

Vloerverwarming laten leggen in Winterswijk Meddo

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Zo weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan specificeren stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan badkamer, gang, woonkamer, berging / schuur, toilet, slaapkamer. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende modellen zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, linoleum, laminaat, tapijt, parket, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Winterswijk Meddo op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Winterswijk en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Winterswijk Meddo

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. Hieronder check je meer info over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Winterswijk Meddo.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Remeha, Intergas, Bosch, Vaillant.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, e-Heat, Danfoss, Warmup, Therminon0Winterswijk Meddo

  Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
  • Een korte reactietijd.
  • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Winterswijk Meddo

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Winterswijk Meddo.

 • Snelle en praktische methode.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Winterswijk Meddo liggen rond de €1300,00 tot €1825,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. allemaal werkzaamheden. Zo zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige facetten die de prijzen bepalen: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Winterswijk Meddo (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €730€755 – €800
20 m2€875 – €1275€1050 – €1650
50 m2€2325 – €2800€2625 – €3375
60 – 70 m2€3700 – €4375€4000 – €4775
80 – 90 m2€5125 – €5775€5525 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Let op: meerdere soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave verstrekken we in het kort extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Winterswijk Meddo? In het onderstaande overzicht check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Dinxperlo, Winterswijk Huppel en Breedenbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Winterswijk is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.winterswijk.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Winterswijk Meddo?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €975 voor 10-15 m2 tot wel €5.750 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het soort model (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het gewenste model, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Winterswijk Meddo, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7104.

Plaats een reactie