Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Winterswijk Corle vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Winterswijk Corle? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten bekijk je veel info over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Winterswijk Corle!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-winterswijk-corle-7119

Vloerverwarming laten leggen in Winterswijk Corle

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. In die situatie ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, gang, badkamer. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende soorten zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. Soms is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, linoleum, parket, tapijt, tegels, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Winterswijk Corle zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Per mail delen wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Winterswijk en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven nabij Winterswijk Corle

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming bieden we nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Winterswijk Corle.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Nefit, Bosch, Intergas, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Danfoss, Therminon, Magnum, Technea0Winterswijk Corle

  De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
  • Relatief gemakkelijk te leggen.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Winterswijk Corle

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Winterswijk Corle.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een goedkope verwarmen warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Winterswijk Corle schommelen tussen de €1025,00 – €2050,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei zaken. Zo wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzes die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Winterswijk Corle (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€760 – €800
20 m2€800 – €1350€1125 – €1575
45 m2€2275 – €2750€2500 – €3300
60 m2€3750 – €4500€4200 – €4800
80 – 90 m2€5200 – €5700€5725 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, noppenplaten, wapening, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Disclaimer: meerdere vloertypes geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok lees je kort en bondig de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Winterswijk Corle? In het gedeelte hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Winterswijk Henxel, Bredevoort en Winterswijk Miste.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Winterswijk kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.winterswijk.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Winterswijk Corle?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.500 voor 10 m2 tot zeker €5.550 voor 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het geselecteerde model (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het gewenste systeem, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Winterswijk Corle, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7119.

Plaats een reactie