Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Winterswijk Huppel vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Winterswijk Huppel? Vloerverwarming is een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform delen we handige informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Winterswijk Huppel!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-winterswijk-huppel-7105

Vloerverwarming laten leggen in Winterswijk Huppel

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. In dat geval weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan keuken, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, badkamer, gang. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste types zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, PVC, vinyl, tegels, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Winterswijk Huppel eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) bieden we 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Winterswijk en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs omgeving Winterswijk Huppel

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok vind je aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Winterswijk Huppel.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minder risico op barsten.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, ATAG, Bosch, Remeha, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Technea, Magnum, e-Heat, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Winterswijk Huppel

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Winterswijk Huppel

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Winterswijk Huppel.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een innovatieve manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Winterswijk Huppel schommelen tussen de €950,00 tot €2325,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse aspecten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Winterswijk Huppel (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €735€750 – €800
20 – 25 m2€950 – €1275€1100 – €1525
40 m2€2275 – €2750€2625 – €3400
60 – 70 m2€3800 – €4400€4175 – €4850
90 m2 +€5175 – €5675€5700 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten, wapening, tackerplaten, noppenplaten en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Tip: meerdere types hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna vind je stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Winterswijk Huppel? In het schema hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in De Heurne, Winterswijk Ratum en Dinxperlo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Winterswijk ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.winterswijk.nl). Voor duurzamere installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Winterswijk Huppel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €800 voor 10-15 m2 tot wel €6.050 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt bepaald door het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het soort product, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Winterswijk Huppel, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7105.

Plaats een reactie