Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Winterswijk Woold vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Winterswijk Woold? Het gaat om een comfortabele verwarming die jouw vloer opwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Winterswijk Woold!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-winterswijk-woold-7108

Vloerverwarming laten leggen in Winterswijk Woold

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld badkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang, toilet, woonkamer. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende soorten zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, parket, tapijt, vinyl, PVC, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Winterswijk Woold op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief krijg jij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Winterswijk en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming specialisten nabij Winterswijk Woold

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het volgende schema tref je aanvullende details over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Winterswijk Woold.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Bosch, ATAG, Remeha, AWB.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Technea, Warmup, Therminon, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Winterswijk Woold

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Winterswijk Woold

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Winterswijk Woold.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een goedkope verwarmen warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Winterswijk Woold kost globaal gezien tussen de €1200,00 – €2125,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door meerdere factoren. Ten eerste maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke zaken die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Winterswijk Woold (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€760 – €810
20 m2€925 – €1350€1075 – €1450
45 – 50 m2€2250 – €2875€2700 – €3350
60 – 70 m2€3725 – €4450€4175 – €4750
85 – 90 m2€5125 – €5650€5650 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Notitie: meerdere types hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna bekijk je overzichtelijk de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Winterswijk Woold? Op deze pagina vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Winterswijk Ratum, Winterswijk Miste en Winterswijk Huppel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Winterswijk kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.winterswijk.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Winterswijk Woold?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €800 voor 10-15 m2 tot wel €5.350 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het gekozen systeem (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het gewenste product, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Winterswijk Woold, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7108.

Plaats een reactie