Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Winterswijk Brinkheurne vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Winterswijk Brinkheurne? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site delen we handige informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Winterswijk Brinkheurne!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-winterswijk-brinkheurne-7115

Vloerverwarming laten leggen in Winterswijk Brinkheurne

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan vertellen we je stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld slaapkamer, woonkamer, badkamer, toilet, berging / schuur, keuken. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende installaties zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, PVC, parket, linoleum, tegels, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Winterswijk Brinkheurne zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Winterswijk en de omliggende gemeente. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming specialisten omgeving Winterswijk Brinkheurne

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de lijst hierna vind je meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model kan zeer interessant zijn. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Winterswijk Brinkheurne.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, ATAG, Vaillant, Nefit, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, WTH, Warmup, Magnum, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Winterswijk Brinkheurne

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Winterswijk Brinkheurne

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Winterswijk Brinkheurne.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een goedkope manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Winterswijk Brinkheurne liggen tussen de €1025,00 – €2200,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei facetten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzes die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de volgende tabel vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Winterswijk Brinkheurne (update zaterdag, 13 april 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €720€750 – €780
25 m2€900 – €1300€1025 – €1650
40 – 50 m2€2350 – €2775€2700 – €3225
60 – 70 m2€3825 – €4475€4175 – €4900
80 – 85 m2€5200 – €5650€5700 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, verdeler en arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Disclaimer: diverse types werken minder goed. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna bieden we in het kort extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Winterswijk Brinkheurne? In het gedeelte hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Winterswijk Miste, Winterswijk Corle en Winterswijk Woold.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Winterswijk krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.winterswijk.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Winterswijk Brinkheurne?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €925 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €6.100 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gekozen model (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het soort model, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Winterswijk Brinkheurne, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7115.

Plaats een reactie