Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ulicoten vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Ulicoten? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten bekijk je nuttige informatie over de populaire typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ulicoten!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-ulicoten-5113

Vloerverwarming laten leggen in Ulicoten

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Zo heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan adviseren we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de badkamer, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, gang, keuken. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire producten zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, laminaat, parket, tegels, PVC, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Ulicoten zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail krijg jij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Baarle-Nassau en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Ulicoten

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze wordt bepaald door velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. Hieronder lees je informatie over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt meer en meer toegepast. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Ulicoten.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Magnum, Technea, Warmup, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Ulicoten

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Ulicoten

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Ulicoten.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Ulicoten liggen op gemiddeld €1175,00 – €2375,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van allerlei facetten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In het volgende blok tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ulicoten (update vrijdag, 12 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€770 – €780
20 m2€825 – €1300€1000 – €1550
45 – 50 m2€2225 – €2775€2500 – €3225
65 – 70 m2€3775 – €4450€4000 – €4775
80 – 90 m2€5200 – €5750€5725 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Let op: diverse soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna vind je kort en bondig meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ulicoten? Onderstaand bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Hulsel, Castelre en Hooge Mierde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Baarle-Nassau is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.baarle-nassau.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Ulicoten?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €825 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €6.450 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het type model (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het soort model, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ulicoten, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5113.

Plaats een reactie