Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Naaldwijk vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Naaldwijk? Het is een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site delen we nuttige informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Naaldwijk!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-naaldwijk-2671

Vloerverwarming laten leggen in Naaldwijk

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Met die beslissing weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan keuken, slaapkamer, berging / schuur, gang, woonkamer, badkamer. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste soorten zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, tapijt, linoleum, PVC, laminaat, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Naaldwijk vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals jouw adres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Westland en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming specialisten nabij Naaldwijk

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In het volgende schema bieden we praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Met name bij renovaties en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Naaldwijk.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, AWB, Bosch, Remeha, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, e-Heat, Danfoss, Warmup, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Naaldwijk

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Naaldwijk

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Naaldwijk.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Naaldwijk komen uit tussen de €1125,00 tot €1950,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van meerdere werkzaamheden. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de volgende weergave bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Naaldwijk (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€775 – €810
25 m2€925 – €1250€1000 – €1475
45 m2€2225 – €2850€2575 – €3300
60 – 65 m2€3725 – €4400€4025 – €4800
80 – 85 m2€5125 – €5675€5725 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, wapening, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Tip: enkele types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder bekijk je overzichtelijk praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Naaldwijk? In het gedeelte hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Bergschenhoek, Honselersdijk en Berkel en Rodenrijs.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Westland is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewestland.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Naaldwijk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.025 voor 15 m2 tot zeker €5.450 voor 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het type systeem (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het type product, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Naaldwijk, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2670, 2671, 2672, 2673.

Plaats een reactie