Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ter Heijde vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Ter Heijde? Vloerverwarming is een verwarmingstype die in de vloer is gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform bieden wij alles over de populaire soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ter Heijde!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-ter-heijde-2684

Vloerverwarming laten leggen in Ter Heijde

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Daardoor weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan specificeren kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de berging / schuur, keuken, badkamer, toilet, woonkamer, gang. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare types zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tapijt, tegels, PVC, linoleum, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Ter Heijde alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) ontvang jij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Westland en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming installateurs regio Ter Heijde

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna tref je praktische informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Ter Heijde.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Bosch, Nefit, Remeha, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Technea, Danfoss, WTH, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Ter Heijde

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Ter Heijde

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Ter Heijde.

 • Snelle en praktische methode.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ter Heijde liggen tussen de €975,00 tot €2000,00. De exacte kosten worden bepaald door veel aspecten. Zo maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de lijst hierna bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ter Heijde (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€750 – €785
25 m2€800 – €1225€1025 – €1575
40 – 45 m2€2300 – €2825€2625 – €3275
60 – 70 m2€3775 – €4500€4200 – €4775
80 – 85 m2€5175 – €5700€5525 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, verdeler, draadmatten, wapening, thermostaat, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Disclaimer: sommige vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of showroom. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder vind je in het kort meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ter Heijde? Hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in De Lier, Poeldijk en Maasdijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Westland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewestland.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Ter Heijde?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.500 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.350 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het gewenste model (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gewenste model, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Middels dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ter Heijde, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2684.

Plaats een reactie