Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wateringen vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Wateringen? Het is een comfortabele verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website vind je alles over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wateringen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-wateringen-2291

Vloerverwarming laten leggen in Wateringen

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang, keuken, toilet. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, parket, laminaat, tapijt, linoleum, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Wateringen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Westland en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming vakmannen nabij Wateringen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is hangt af van verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming bekijk je meer informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wateringen.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Remeha, Vaillant, Bosch, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, e-Heat, Warmup, Therminon, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Wateringen

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Wateringen

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wateringen.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wateringen liggen tussen de €1250,00 – €2100,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van diverse werkzaamheden. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wateringen (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €740€755 – €810
20 m2€900 – €1200€1100 – €1650
40 m2€2350 – €2850€2700 – €3400
65 m2€3700 – €4400€4150 – €4800
80 m2 +€5225 – €5775€5725 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: enkele types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand bekijk je in het kort aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wateringen? In de tabel hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Leidschendam, Kwintsheul en Rijnsburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Westland is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewestland.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Wateringen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €850 voor 10-15 m2 tot zo’n €6.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het geselecteerde model (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het gewenste systeem, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Middels dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wateringen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2290, 2291, 2292.

Plaats een reactie