Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Poeldijk vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Poeldijk? Dit is een comfortabele verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we nuttige informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Poeldijk!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-poeldijk-2685

Vloerverwarming laten leggen in Poeldijk

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. In dat geval heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld toilet, badkamer, slaapkamer, gang, keuken, berging / schuur. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, linoleum, tegels, laminaat, vinyl, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Poeldijk op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail bieden wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Westland en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming vakmannen regio Poeldijk

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok check je aanvullende info over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Poeldijk.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Nefit, AWB, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, e-Heat, WTH, Warmup, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Poeldijk

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Poeldijk

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Poeldijk.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Goedkope oplossing.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Poeldijk liggen tussen de €1125,00 tot €2400,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse onderdelen. Zo maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In het volgende blok tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Poeldijk (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €735€765 – €785
20 m2€850 – €1325€1125 – €1475
40 – 50 m2€2275 – €2850€2675 – €3375
65 m2€3750 – €4475€4125 – €4750
80 m2 +€5175 – €5775€5550 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, wapening, thermostaat en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Let op: enkele constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een specialist of showroom. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand bieden we kort en bondig aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Poeldijk? Hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Monster, s-Gravenzande en De Lier.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Westland kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewestland.nl). Voor groene producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Poeldijk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €850 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.000 voor 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het gewenste model (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het type product, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Poeldijk, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2685.

Plaats een reactie