Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Lier vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in De Lier? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina ontdek je veel info over de veel gekozen typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Lier!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-de-lier-2678

Vloerverwarming laten leggen in De Lier

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de gang, badkamer, berging / schuur, toilet, keuken, slaapkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste systemen zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, vinyl, PVC, tegels, tapijt, parket. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in De Lier eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, e-mailadres en jouw 06-nummer. Per mail delen we een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Westland en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven regio De Lier

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. Hieronder tref je nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in De Lier.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, ATAG, Intergas, Bosch, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Technea, Danfoss, e-Heat, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in De Lier

Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in De Lier

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in De Lier.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een slimme wijze warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in De Lier kost globaal gezien tussen de €1175,00 tot €2250,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van allemaal zaken. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Lier (update zondag, 26 mei 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €730€760 – €790
20 m2€950 – €1350€1100 – €1650
45 m2€2275 – €2750€2700 – €3325
60 m2€3800 – €4475€4025 – €4800
85 – 90 m2€5175 – €5775€5550 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, verdeleren arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Tip: sommige soorten zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder bieden we stapsgewijs de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Lier? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Honselersdijk, Monster en Naaldwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Westland is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewestland.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in De Lier?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €850 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €6.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het soort product (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het gekozen systeem, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Lier, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2678.

Plaats een reactie