Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Monster vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Monster? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Monster!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-monster-2681

Vloerverwarming laten leggen in Monster

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de badkamer, gang, berging / schuur, toilet, woonkamer, keuken. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare soorten zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tapijt, parket, tegels, laminaat, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Monster eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief krijg jij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Westland en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Monster

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok bieden we aanvullende details over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Vooral als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Monster.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Nefit, Bosch, Vaillant, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, e-Heat, Technea, Danfoss, Warmup.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Monster

Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Monster

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Monster.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Monster kost globaal gezien tussen de €1000,00 tot €2075,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende zaken. Zo is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige facetten die de prijs bepalen: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de lijst hierna vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Monster (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€715 – €730€775 – €785
25 m2€800 – €1275€1150 – €1650
40 m2€2200 – €2900€2650 – €3200
70 m2€3850 – €4425€4150 – €4825
85 – 90 m2€5175 – €5725€5650 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, thermostaat, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Tip: bepaalde soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna vind je samengevat aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Monster? In het gedeelte hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Maasdijk, Ter Heijde en Honselersdijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Westland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewestland.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Monster?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.450 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs kom tot stand door de gewenste installatie (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het gewenste product, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Monster, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2680, 2681.

Plaats een reactie