Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maasdijk vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Maasdijk? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal vertellen we je uitgebreide informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Maasdijk!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-maasdijk-2676

Vloerverwarming laten leggen in Maasdijk

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Door die keuze heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, badkamer, gang, toilet, keuken, berging / schuur. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare installaties zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, parket, vinyl, PVC, laminaat, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Maasdijk zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om het adres van de woning, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) ontvang jij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Westland en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming installatiebedrijven regio Maasdijk

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het volgende schema bekijk je handige informatie over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Maasdijk.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Bosch, ATAG, Nefit, AWB.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Danfoss, Warmup, e-Heat, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Maasdijk

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Maasdijk

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Maasdijk.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Maasdijk liggen rond de €1075,00 tot €2400,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei werkzaamheden. Zo zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die de prijs bepalen: het type systeem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maasdijk (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€770 – €810
20 m2€900 – €1275€1025 – €1450
40 – 45 m2€2275 – €2800€2650 – €3350
60 m2€3700 – €4425€4125 – €4800
80 m2 +€5125 – €5750€5575 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat en uurloon (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Belangrijk: enkele afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder lees je kort en bondig extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maasdijk? Op deze pagina vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Naaldwijk, De Lier en Bleiswijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Westland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewestland.nl). Voor groene oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Maasdijk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.425 voor 15 m2 oplopend tot €5.900 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het soort model (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het gekozen systeem, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maasdijk, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2676.

Plaats een reactie