Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Honselersdijk vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Honselersdijk? Het is een type verwarming die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal delen we bruikbare informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Honselersdijk!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-honselersdijk-2675

Vloerverwarming laten leggen in Honselersdijk

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Met die beslissing ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de toilet, slaapkamer, gang, berging / schuur, woonkamer, badkamer. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste keuzes zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, PVC, tegels, linoleum, vinyl, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Honselersdijk eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Westland en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming installateurs nabij Honselersdijk

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. Hieronder bekijk je aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Honselersdijk.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Bosch, Vaillant, AWB, Nefit.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Magnum, Warmup, Technea, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Honselersdijk

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Honselersdijk

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Honselersdijk.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een goedkope manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Honselersdijk komen uit tussen de €1125,00 – €2275,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van veel onderdelen. Zo wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere onderdelen die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In het volgende blok vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Honselersdijk (update vrijdag, 14 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€760 – €785
20 – 25 m2€800 – €1350€1150 – €1575
40 – 45 m2€2300 – €2875€2550 – €3275
65 – 70 m2€3700 – €4375€4150 – €4900
80 – 90 m2€5150 – €5750€5675 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: bepaalde vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand verstrekken we stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Honselersdijk? In het schema hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Bleiswijk, Maasdijk en Bergschenhoek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Westland bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewestland.nl). Voor groene producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Honselersdijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.000 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het gewenste systeem (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met de gekozen installatie, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Honselersdijk, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2675.

Plaats een reactie